Menu
reis_toscane1[1]

Comité van aanbeveling

Wanneer verschillende kunstdisciplines samenvloeien, worden de artistieke vergezichten vaak intenser en dieper. Poëzie en muziek gaan op die manier vaak een heel natuurlijk verbond aan. Om die reden zie ik met grote interesse uit naar "De sonnetten van Laura" van Pablo Neruda, op muziek gezet door Cees Thissen.

Jaap Lampe, Algemeen Directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Al een paar jaar werkt Boekhandel Blokker samen om het project van de Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda Heemstede te ondersteunen. De organisatie is uitstekend. Ik ondersteun de stichting enerzijds om de muzikaliteit, het lokale karakter en de wijze waarop zij de "literatuur" in de breedste zin van het woord onder de aandacht van het publiek brengen. Tevens nodig ik het koor graag uit in de boekhandel (of buiten op straat) om een try-out van het programma te geven.

Arno Koek, eigenaar Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 2101 JP Heemstede

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweemaal heeft ons symfonieorkest een project van de Stichting Pablo Neruda begeleid. In 2007 met ons voltallige orkest de "Droombeelden"door Cees Thissen op muziek gezet. Deze productie heeft een enorme impact gehad op onze leden: dramatisch en aangrijpend mede doordat een vluchtelingen gezin zijn droom kwam toelichten. En in 2009 de "Veinte Poemas y Una Cancion Desperada" met een kleinere bezetting uit ons orkest. Ook zeer de moeite waard. Ik zie nog voor me hoe componist Cees Thissen met zijn zoon - de verteller - omarmd, op kwam door het middenpad van de kerk. De toon van intimiteit is gelijk gezet bij de "Poemas". Wij zijn dol op de 'sound' van Cees en ik kijk nu al uit naar de nieuwste productie "Sonnetten voor Laura".

Fransje Smit, voorzitter Symfonieorkest Haerlem, www.symfonieorkesthaerlem.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oude teksten opnieuw tot spreken laten komen, dat gaat mij aan het hart. Daar zet ik mij dan ook graag voor in.omdat juist in verhalen en gedichten vaak betekenis meekomt die direct raakt tot in het hart. Dat geeft onze soms-zo-alledaagsheid verdieping en helpt ons om ons eigen bestaan beter te verstaan. Daarom verdienen die verhalen en teksten het om opnieuw vertolkt en verstaan te worden! Met Sonnetten voor Laura brengt Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda opnieuw een parel uit de wereldliteratuur en ik zie ernaar uit om het te horen en te zien. Oude teksten, nieuwe muziek: een ervaring die het hart sneller doet kloppen en ons even optilt uit de waan van de dag.

Pieter Terpstra, predikant van de Protestantse gemeente te Heemstede Oude Kerk (Wilhelminaplein) en Pinksterkerk (Camplaan)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik draag de Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda en daarbij met name Cees Thissen een warm en muzikaal hart toe. In de projecten van Pablo Neruda worden iedere keer weer de grenzen verlegt en in iedere productie wordt een nieuw avontuur aangegaan. Aan dit nieuwe project De Sonnetten voor Laura worden twee dansers toegevoegd die in de stijl van Pina Bausch hun kunsten zullen vertonen. Het ballet van Pina Bausch was sensationeel bij de uitvoeringen van Igor Stravinsky “Le Sacre du Printemps”. Ik kijk nu al uit naar de opvoeringen in oktober en november 2016 en zal beslist aanwezig zijn. Daarbij zal ik mijn enthousiasme over dit nieuwe project niet onder stoelen of banken steken om daarmee ook andere muziekliefhebbers bekend te maken met De Sonnetten voor Laura.

Bert Steinmann Dirigent, Musicus en hoboïst Het Balletorkest

......................................................................................................................................

De grote verdienste van Cees Thissen is dat hij als componist en dirigent de ‘hogere’ kunsten naadloos met de amateurkunst weet te verbinden. Al jarenlang enthousiasmeert hij vele tientallen koorleden voor zijn projecten. En het resultaat van zijn nieuwe project  “Sonnetten voor Laura” zal, dat staat nu al vast, weer een klinkend succes zijn. Niet voor niets heeft de Heemsteedse Kunstkring enkele jaren geleden de Minerva Cultuurprijs  aan hem toegekend !

Ad van Amerongen

v.m. voorzitter Heemsteedse Kunstkring


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaartverkoop

Kaartverkoop

Bestel hier uw kaartjes online!

Volg ons

Om niks te missen

Nieuwsbrief

aanmelden

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda

Secretariaat
Berkenhof 14
2105 MH Heemstede

© 2017
info@neruda.nl