Menu
277

Herstart Yeats

 

Heemstede, 13 juli 2020

 

Beste koorleden van het Yeats-project,

 

Nu de maatregelen rondom het coronavirus wat versoepelen is het bestuur met Cees weer samen gekomen om een voorzichtige blik op de toekomst te werpen. Dat de blik voorzichtig moet zijn, is natuurlijk omdat we op dit moment nog niets met zekerheid kunnen zeggen. Toch willen we jullie een plan met betrekking tot Hoe verder met W.B.Yeats, the land of Heart’s Desire? voorleggen.

 

Vooraf een paar overwegingen:

-       Het bestuur volgt samen met Cees de richtlijnen voor koren nauwlettend. Zie de bijlage voor de laatste versie van het protocol voor koren.

-       Onlangs hebben Constance en Cees met een delegatie van het koor gesproken over de mogelijkheden om de draad weer op te pakken. Ze zijn enthousiast over dit gesprek waaruit zeker de motivatie om door te gaan sprak.

-       Uit de reacties van veel koorleden op het project ‘Tussentijds’ van Cees en uit contact via o.a. e-mail blijkt dat veel koorleden heel graag door willen met Yeats.

-       Cees zelf kan bijna niet wachten en kijkt reikhalzend uit naar een hernieuwde start.

 

En dan nu het plan:

Per 1 januari 2021 starten we weer op de woensdagavonden met de koorrepetities. Een werkbaar model zou zijn om van het koor twee koren te maken, dus twee groepen waarin alle stemsoorten vertegenwoordigd zijn.

Van 19.15 uur – 20.30 uur repetitie met koor A;

Van 20.45 uur – 22.00 uur repetitie met koor B.

 

Voor we dit kunnen realiseren gaat het bestuur nu op zoek naar een geschikte ruimte. Cees informeert bij de Petrakerk naar de plannen die het bestuur van de kerk heeft om een nieuw ventilatiesysteem te laten plaatsen. Hij laat zich informeren over het tijdpad en de garanties voor een goede ventilatie. Ondertussen kijken we ook uit naar andere, grotere locaties.

 

De repetities die in januari starten, monden uit in een tweetal uitvoeringen met de solist en pianobegeleiding, laten we ze try-outs noemen. Of dat voorstellingen met de twee koren samen of met de twee koren apart zullen zijn, kunnen we nu nog niet zeggen. 

 

Een optimistisch perspectief is de transformatie van de try-outs naar ‘echte’ concerten met solist en ensemble, wellicht in het najaar van 2021 of begin 2022.

 

Bij de bespreking van dit plan werden wij enthousiast; Cees veerde helemaal op bij de uitdaging die het repeteren en de try-outs met twee koren met zich mee brengt. Gelukkig heeft hij al ervaring met een dergelijke setting en is hij vol vertrouwen in de te bereiken kwaliteit met jullie allen!

 

Nogmaals: of dit plan uitgevoerd gaat worden, is nog niet zeker. Er zullen nog veel vragen beantwoord moeten worden, maar we hebben nu een start en een stip op de horizon om naar toe te werken.

Er blijven vragen genoeg:

Hoe komt de verdeling in twee groepen tot stand?

Repeteren de twee koren altijd op dezelfde tijd of wisselen we?

Wat zijn de consequenties hiervan voor contracten met de ensembleleden en de huur van de kerk?

Wat zijn de consequenties voor de begroting?

 

Die vragen gaan we te lijf zodra we jullie mening over dit plan weten. We zijn echt heel benieuwd naar jullie reacties! Graag nodigen we jullie uit om te reageren voor 1 augustus a.s. Wil je je bericht sturen naar nieuwenhoven.v.d@gmail.com?

 

Zodra we jullie opmerkingen, ideeën e.d. verzameld en geanalyseerd hebben, berichten wij jullie weer.

 

Tot die tijd hopen we van harte dat jullie het goed maken en dat jullie gaan  genieten van de zomer.

 

Met hartelijke groeten,

Cees, Constance, Frans en Doreen

Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda

Secretariaat
Berkenhof 14
2105 MH Heemstede

© 2020
info@neruda.nl