Menu
producties

Canto General de Chile 2004

Tekst: Pablo Neruda
Muziek: Cees Thissen
Arrangementen: Rogier Bosman (vernieuwd)

Solisten: Paul Herber, Martin Vernooij, Winanda van Vliet, Amber Schoop

In het autobiografische 'Ik beken, ik heb geleefd' vraagt Neruda zich af  of het mogelijk zou zijn om met zijn poëzie zijn medemensen te dienen.  Het antwoord op deze vraag werd zijn Canto General, uitgebracht in 1950.

In dit omvangrijke werk beschrijft Neruda de geschiedenis van  Zuid-Amerika, van het heroïsche Indiaanse verleden tot en met de  bevrijding uit de koloniale onderdrukking. Vanuit zijn immense  betrokkenheid bij de onmetelijke masa’s van armen en vertrapten schetst  hij een indringend beeld van de vernederingen en overlevingskracht van  de Zuid-Amerikaanse volkeren. Gepassioneerd bezingt hij alle elementen  van zijn geliefde Chili, flora, fauna, historische heldendaden, zijn  eigen gevoelsleven, maar bovenal het lot van zijn volk. Canto General is  bezwering, protest, aanklacht, lied, analyse, projectie. Kortom:  overweldigend!

In 1994 beleefde de Canto General van Cees Thissen zijn premiere. Voor  deze reprise in 2004 werd het arrangement van Rogier Bosman volledig  vernieuwd.

Een avondvullend concert voor vier solisten, een verteller, een professioneel ensemble en een groot gemengd koor.

canto 2004.jpg

Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda

Secretariaat
Berkenhof 14
2105 MH Heemstede

© 2020
info@neruda.nl