Menu
producties

De gruwelijke rijmen

LOGO-DGR (1).png

BIZARRE SPROOKJES EN RIJMEN IN VERNIEUW(EN)DE VORM

‘Je denkt misschien: dit ken ik al… maar dat is heus niet het geval!’ Met die alleszeggende woorden opent de bekende Britse schrijver Roald  Dahl Roald (1916-1990) zijn ‘Gruwelijke Rijmen’. En inderdaad, al snel  blijkt dat de zo vertrouwde sprookjes in zijn bewerking allerminst de  overbekende afloop kennen. Assepoester, Sneeuwwitje, de dwergen,  Roodkapje… ze komen allemaal voorbij maar dan op z’n Dahls: absurdisme,  ironie en bizarre humor vieren hoogtij. ‘De Gruwelijke Rijmen’ is een  schitterend staaltje Dahl Op Zijn Best!

Hoe het begon (2003)

De eerste uitvoering van deze op de sprookjes van Dahl gebaseerde  muziekvoorstelling dateert uit 2003 en was een jubileumuitvoering van  Het Symfonisch Blaasorkest Heemstede waaraan het projectkoor van de  Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda haar medewerking verleende. De  uitvoeringen werden destijds door meer dan 3.000 bezoekers gezien en  door de overweldigende belangstelling was een extra uitvoering  noodzakelijk.

De Gruwelijke Rijmen 2014

In 2014 is De Gruwelijke Rijmen een volledig eigen productie van de  Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda. Met behoud van de muzikale basis  uit 2003 van de hand van Cees Thissen en Rogier Bosman is het project  nu in een spectaculair, extra theatraal jasje gegoten. Regisseuse  Marjolein Macrander, animatie- en beeldgoeroe Guido Paap en de  Teisterband maken met hun bijdragen Dahl’s toch al vreemde verhalen nog  veel gekker. De theatrale kant wordt nog extra ondersteund en versterkt  met behulp van beelden en projecties via multimediatechniek.

Assepoester, Sneeuwitje, Roodkapje en Roald Dahl in eigen persoon

Op de catwalk komen de sprookjes tot leven. Zo verschijnt onder meer  Assepoester ten tonele, vergezeld door haar hardhandige prins, en leidt  Sneeuwwitje haar dwergen in het paardengokspel met de toverspiegel naar  astronomische winsten. Ook blijkt Roodkapje een wolf in schaapskleren te  zijn en is het nemen van een bad DE oplossing voor Jacob om uit de  handen van de reus te blijven en de gouden bladeren uit de bonenstaak te  plukken.   Bezoekers zullen de uitvoering van het begin tot het eind ervaren als  een rollercoasterrit van indrukken, verrassende wendingen, spectaculaire  effecten, muzikale strelingen voor het oor en verbazingwekkende  afwisselingen van emoties. Kortom: Dahl is terug, en ditmaal theatraler en gruwelijker dan ooit!!!

Voor wie

Deze bijzondere productie is bestemd voor een breed publiek van  jongeren, volwassenen, tieners en (groot)ouders met hun (klein)kinderen.  Alleen voor hele kleintjes tot een jaar of 9 is de voorstelling minder  geschikt

Beluister 

 

Dahl 1.JPG

 

Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda

Secretariaat
Berkenhof 14
2105 MH Heemstede

© 2020
info@neruda.nl